SOMMERHUSE

Created with Sketch.
PROFESSIONEL MALING AF SOMMERHUSE

Sommerhuset er ofte et fritidsprojekt. Derfor er det nemt at glemme, at sommerhuset kræver samme pleje som boligen. Hos Lindas Malerfirma tilbyder vi både indendørs og udvendig vedligeholdelse af træoverflader i dit sommerhus.
Vi har mange års erfaring med at udvælge korrekt træbeskyttelse og farve til sommerhuse.

VI MALER

 – Indvendige rum som stue, badeværelse og køkken
 – Døre, vinduer og paneler
 – Udendørs træterrasse
 – Udendørs havemøbler
 – Udendørs hegn
 – Sommerhusets facade og gavle

RÅDGIVNING OMKRING FARVEVALG

Det er ikke ligegyldigt, hvilken farve du vælger til dit sommerhus. Det er vigtigt at få en facadefarve, som understreger sommerhusets karakter og udtryk. Hos Lindas Malerfirma undersøger vi derfor, hvilket årstal sommerhuset er bygget i, men også hvad sommerhuset tidligere har fået af behandling og maling. Den indsamlede viden hjælper os med at vurdere, hvad der stilmæssigt passe bedst til dit sommerhus, samt hvilken tilstand huset er i. Vi kigger også på husets placering i naturen, da det kan have stor betydning for hvilke farver, der klæder sommerhuset. Ligger huset tæt på vandet, skoven eller marker, kan det være en god ide at vælge en farve, som er meget dominerende i den omkringliggende natur, og bruge den som en ny facadefarve.

FARVEKODER OG PRØVEMALING

Vi har altid mulighed for at tage forskellige farveprøver og farvekort med ud til dit sommerhus, efter vi har haft en indledende samtale om dine ønsker og behov. Vi kan teste farverne ved at male flere felter på sommerhuset, så vi kan hvordan farven virker på husets skyggesider og solsider.

Malingen vil altid tage sig anderledes ud, når den er våd, end når den er tør. Med farveprøver kan vi sammen vurdere, hvilken farve der får det bedste frem i dit sommerhus. En ny farve kan være med til at øge værdiansættelsen af dit sommerhus, men kan samtidig også beskytte husets træværk mange år fremadrettet – uafhængigt af vejrforhold.

BEHANDLING AF TRÆ

Hvis ikke du får behandlet din træterrasse, dine havemøbler eller sommerhusets gavle og facader, vil regn og sol med tiden nedbryde træets celler. Det påvirker træets udseende og nedbryder det over tid. Vi kigger altid grundigt på de områder, du ønsker, behandlet. Det er vigtigt at fugtigheden i fx terrassen, og træbeklædningen på sommerhuset, ikke overskrider 15 procent.

Hos Lindas Malerfirma tilbyder vi forskellige behandlingsmetoder:

Træolie

Vi bruger ofte træolie for at bevare træets oprindelige udseende. Korrekt valg af træolie kan beskytte mod solens UV-stråler. Træolie kan både være vand- og terpentinbaseret. Hvis dit sommerhus ligger i et område, hvor det er meget udsat, er det godt at få en professionel maler til at vedligeholde dit udvendige træværk en gang om året. Derved sikrer du sommerhuset mange års holdbarhed.

Dækkende træbeskyttelse

Falder valget på en dækkende træbeskyttelse, vil træet blive beskyttet mod vind og vejr i længere tid. Hvis vi skal behandle nyt træ, eller vedligeholde eksisterende træ, sørger vi altid for at udfylde revner og huller med acrylkit eller acrylfuge, som egner sig til udendørs brug. Vi grunder desuden træet, og giver det to til tre lags træbeskyttelse.

Maling af nyt / eksisterende træ

Fordelen ved maling er, at det dækker træet fuldstændigt. Det vil sige, at malingen ikke kræver behandling og vedligeholdelse særlig ofte. Hvis dit træ er helt nyt, vil vi udfylde eventuelle huller i træværket, og efterfølgende give træet maling to til tre gange. Hvis træet i forvejen har malede flader, starter vi med at afrense træet. Derefter udfylder vi eksisterende huller og maler med den valgte farve. Når vi først har malet dit sommerhus, vil det som udgangspunkt være vedligeholdelsesfrit i fire til otte år, afhængigt af hvor udsat dit sommerhus ligger.

DERFOR SKAL DU VÆLGE LINDAS MALERFIRMA

Vi har den rette træbeskyttelse og farve til dit sommerhus, træterrasse eller til dine havemøbler. Vi kan også give dit sommerhus en indvendig opfriskning, som giver mere lys til rummene, og som skaber en hyggelig atmosfære. Du er altid velkommen til at spørge os til råds. Vi kan i løbet af kort tid udregne et personligt tilbud til dig, så du kan få glæde af dit sommerhus både forår, sommer, efterår og i vintermånederne – Du slipper dermed for den opslidende vedligeholdelse og kan nyde dine fridage i fredsommelighed. Kontakt os for et uforpligtende tilbud